23 Ağustos 2013 Cuma

SANAL MAĞAZA GERÇEK MAĞAZAYA KARŞI

Daha önceki yazılarımızda  E-ticaretin hızla geliştiğini  (E-TİCARET AVM KAPATTIRIR MI?) perakende markalarının ve AVM.lerin yaptığı bazı hatalarında (MECİDİYEKÖY - LEVENT AVM HATTI) e-ticareti daha da güçlendirdiğinden bahsetmiştik.

Bugün markaların bir çoğu her AVM'de  mağazaları olsun diye çabalarken aynı çabayı  satış danışmanlarının eğitimleri için harcamıyor görüntüsünde. Müşteriyi anlamak yerine bir şeyler satma çabası içinde olan satışçılar müşteriyi misafir yerine koyamayıp etkin iletişim gerçekleştiremiyorlar. 

Ürününüz veya hizmetinizde bir farklılık sunamıyorsanız, bir değer oluşturamıyorsanız, müşterinizle etkin iletişim kurmayıp onu güzelce karşılayıp akılda kalıcı bir şekilde uğurlamıyorsanız, tüketicinin hangi markanın ürünü ucuzsa (veya iyi bir indirim yapmışsa) onu tercih etmesi kaçınılmaz olacaktır.



25 Aralık 2012 tarihinde Birileri mağaza çalışanlarına MÜŞTERİYİ GÜZEL UĞURLAMANIN ne kadar önemli olduğunu anlatmalı... diye yazmıştık.

Netice de mağazanıza gelen müşterilerinize yukarıda sayılanları yapmazsanız mağazalar sadece ürünü almadan önce deneyeceğimiz yerlere dönüşecek ki artık sanal mağazacılık (aşağıdaki yotube videosunda da görebileceğiniz üzere) alışveriş etmeden önce üzerinizde de denemenize artık imkan veriyor...

E-ticarette ki gelişmeler (sağladığı faydalar sebebiyle markaların hızla e-ticarete yatırım yapmaları), AVM.lerin ve perakende sektörünün yaptığı bazı hatalar sonuçta e-ticareti güçlendiriyor. Daha öncede pek çok kez söylediğimiz gibi BÜYÜK PASAJ konumundan sıyrılamayan AVM.lerin işi çok zor olacak...

Hem AVM.ler hem de kiracıları için 2013 çok iyi takip edilmeli ve gerekli önlemler alınmalı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder