9 Ağustos 2013 Cuma

SIRADAN İNSANLARIN SIRADIŞI İŞLERİ

Peter Drucker'ın çok güzel bir sözü var: İYİ BİR YÖNETİCİ, SIRADAN İNSANLARI SIRADIŞI İŞLER YAPAR HALE GETİRİR.


Beğendiğimiz bu sözü önce Twitter'da ardından Facebook'da ki takipçi dostlarımızla paylaştık. Bu arada Facebook'da 50 paylaşım aldığını gördüğümüz bu güzel sözle ilgili olarak linkedin'de bir de anket düzenledik. 

Oylarıyla ve yorumlarıyla destek veren herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz. Bu arada anketimiz 85 EVET ve 5 HAYIR la devam etmektedir.
Görüldüğü üzere çok büyük bir farkla sıradan diye düşündüğünüz bir çalışanın sıradışı işler yapılabileceğine inanılıyor...

Temel olarak üzerinde birleşilen fikir yöneticinin çalışma arkadaşlarını ÇOK İYİ TANIMASI gerektiğidir. Yönetici, departman çalışanlarının bilgi, beceri, yetenek ve yeterlilikleri ile ilgili bilgi sahibi olmaya başladığı andan itibaren, giderek artan sorumluluklar ve yeni görevler vermeli böylece onlara potansiyellerini gösterme fırsatı tanımalıdır...

Yöneticiler, astlarının kendilerini iyi ifade etmelerini sağlamalı, fikir ve önerilerini dikkatlice dinlemeli ve bunların uygulama bulmasına yardımcı olmalıdır. Yönetici, bilgi ve tecrübesini astlarıyla da paylaşabilmeli ve onlara koçluk yapabilmelidir.

Bütün bunların yanında iyi iş çıkardığında övmeli, bir yanlış yaptığında herkesin içinde sertçe değil özel olarak ikaz etmeli ve yol göstermelidir. Önemsendiğini ve fikirlerine saygı duyulduğunu bilen, kararlara katılabilen bir çalışanın motivasyonu da yüksek olacaktır. 

Herhalde bir çalışanı en fazla motive eden etkenin, onun sadece bir çalışan olarak görülmeyip aynı zamanda insan olarak da ilgilenilmesi gerektiğidir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder