16 Ağustos 2021 Pazartesi

FAST FOOD RESTORANLARI AVM'LERDEN ÇIKAR MI?

Eylül ayının yaklaşması ile birlikte yine kapanmalar olacak mı, yoksa kısıtlamalar mı olacak, aşı karnesi olanlara serbest, aşısızlara yasak olacak yerler listesi konuşulmaya başlandı.

LKR'ler (Lokanta - Kafe-Restoran) muhtemelen bir kapanmayı daha kaldıramayacaktır.

Artan maliyetler ve artan maliyetlerin fiyatlara tam anlamıyla yansıtılamaması ile oluşan yüksek satılan malın maliyeti ve personel bulmakta zorlanma, şu anda gıda sektörünün başını çok ciddi oranda ağrıtıyor.

Karlılığın azalması üstüne satışların düşmesi, eğer gerçekleşirse bir kez daha kapanma sektörü zorlayacak ve sonucunda pek çok LKR'nin sektörden çekilmesini güçlendirecektir. LKR'lerin kapanması büyük çaplı bir işsizlik yaratacağı gibi bu sektöre direkt ve dolaylı olarak hizmet sağlayan yan sektörleri de vuracaktır.



Pek çok yatırımcı, gıda sektörüne yatırım yapmaktansa parasını değerlendirmek için başka yatırım yolları arayacaktır. Gıda sektörü büyümeyen ve giderek küçülen bir sektöre dönerse, tabela ustasından mimarına, elektrikçisinden ambalajcısına, tatlıcısından fırıncısına kadar herkes etkilenecektir.

Tarım ve hayvancılığa yatırım yapılmaz, LKR'lere vergisel avantajlar sağlanmaz ise çok yakında AVM'lerde fast food katında restoran görmezseniz şaşırmayın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder