1 Eylül 2013 Pazar

TEBRİKLER! 10 KURUŞ KAZANDINIZ

Yolumuz bu kez gözde AVM'lerden birinin içindeki bir kitapçıya düştü. Algılarımız bu marka için kitapçı dese de aslında kırtasiye malzemelerinden filmlere, müzik albümlerinden  oyun konsollarına kadar pek çok şeyi barındırıyor.

Kimileri yeni çıkan kitaplara bakarken kimileri de ne alacağını önceden belirlemiş gibi. Bazı kimseler koltuklara oturmuş aldıkları ya da alacakları kitapları derinlemesine inceliyorlar.

Buraya kadar ilginç bir şey yok. İşin ilginç yanı bugüne kadar hiç bir şubesinde ya da başka kitapçılarda duymadığımız arkadan gelen müzik sesi. Yüksek sesle çalan elektronik müzik ''Kardeşim burası gıda marketi değil, ne aldıysan bir an önce kasaya getir ve git'' der gibi. Ya da ''Burada kitap okumayın, alın evinizde okuyun'' diye de düşündürtüyor. (Yukarıda saydığımız amaçlarla yapılmadığına inanıyoruz)

gözde AVM

CRM uygulamalarından birisi de çokça kullanılan puan hediyesidir. Diyelim ki kitabınızı aldınız, bu markamızın da  puan hediye eden kartı var. Ödemenizi yaptınız puanlarınız kartınıza yüklendi. Yalnız,eğer buraya daha çok kitap almak için geliyorsanız bu kartın faydası var mı yok mu pek anlaşılamıyor.

Ortalama bir kitap 20 TL diyelim. Yaptığınızın alışverişin size puan olarak yansıması (binde 5) %05. Yani 10 kuruş hediye puanı kazanıyorsunuz.

1 kitap hediyesi kazanmanız için 200 kitap almanız lazım. Haftada 1 kitap okuyorsanız yaklaşık 4 yıl, eğer ayda 1 kitap okuyorsanız bu hediyeyi almanız yaklaşık 17 yıl sürebilir.

Belki her üründe değil ama en azından kitaplarda hediye puanlarını yüzde 2'lere çekmek daha mantıklı olabilir. En azından kitap okumayı sevenler bu işe sevineceklerdir.

Bizden Söylemesi...

1 yorum:

  1. Pazarlamaya yaklaşım açımızın benzemesi tesadüf olmasa gerek. Şahane tespit.

    YanıtlaSil