10 Haziran 2015 Çarşamba

MİLLETVEKİLLERİNİN BLOGLARI

Sonunda seçimler bitti, gerçi üzerine konuşmalar uzunca bir süre daha sürecek gibi ama seçim yarışı sonuçlandı. Birileri meclise girdiği için mutlu, kimi üzgün ve mutsuz, kimileri üzgün ama siyasete umutla devam edecek...

Temsil ettikleri partilerin oyunu artırmak ve mecliste görev alabilmek için broşürler dağıtıldı, esnaf ziyaretleri yapıldı, halka kendilerini anlatmak için yoğun çaba sarfedildi.


Şimdi size bir soru: Bala, Balçova ve Beykoz'un ortak noktası nedir?



Hepsi B ile başlıyor cevabı kısmen doğru olabilir ama aradığımız cevap tam olarak bu değil.




3 ilçemizde bulundukları ilin 1. Seçim Bölgesinde yer alıyor. Bala Ankara'nın, Balçova İzmir'in, Beykoz ise İstanbul'un 1. Bölgesinde yer alıyor...


Mesela İstanbul 1. Bölgesinde kaç ilçe olduğunu ve kaç milletvekili çıkardığını biliyor

muyuz? Ya da seçilen vekillerin vaatlerini, gündemlerle ilgili görüşlerini... Kemik oyları saymazsak, (Büyük olasılıkla) oy verirken genelde parti liderlerini veya televizyonlardaki tartışmalarda dinlediklerimize göre karar veriyoruz...

Tüm bunlar ışığında oylar verildi ve seçilenler meclise girdi. Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması için çalışacaklar. Peki bu arada meclise girmek için çalıştıkları seçim bölgeleri ile neler yapacaklar?


Eğer yapmalarında herhangi bir sakınca yoksa şöyle bir önerimiz var. Milletvekillerinin blogları olmalı

milletvekili

Çünkü çok büyük bir hızla değişen gündemlerle ilgili neler düşünüyorlar ve seçildikleri günden itibaren seçim bölgeleri ile ilgili neler yaptılar (yapıyorlar, yapacaklar) bunları okumak ve öğrenmek çok keyifli olurdu.

Örneğin;

Eğitim konularında neler yapacaksınız?
Seçim  bölgenizde üniversiteye girme oranı nedir? Eğer Türkiye ortalamasının altında ise bu konularda neler yaptınız -yapacaksınız.
Şehir dışında okul kazanmalarına rağmen maddi veya başka imkansızlıklar sebebiyle eğitimlerine devam edemeyenler bulunmakta mıdır?
Engelli arkadaşlarına davranışları sebebiyle her yıl yüzlerce engelli okulu bırakıyor. Seçim bölgelerinizde böyle durumlar bulunmakta mıdır, bu konuyla ilgili çalışmalarınız nelerdir?

Sağlık hizmetleri yeterli midir? 
Hastane sayısı, hastane ekipman, teknolojik donanım - doktor sayısı ve uzmanlıkları, açısından arzu edilen yerde midir? Hastaların en büyük şikayeti nedir? Bu konulardaki çalışmalarınız neler olacaktır...

İşsizlik sorunları için neler yapacaksınız?
Seçim bölgenizde işsizlik ne boyuttadır, azaltmak için ne gibi projeleriniz bulunmaktadır? Engeli dolayısıyla kendine uygun bir iş bulamayan bu nedenle ekonomik problemler içinde bulunan seçmenleriniz için neler yapacaksınız. 

Yetenekli Gençler
Seçim bölgenizde bulunan sanata, spora ve bilime yetenekli gençleri kazanmak için neler yapıyorsunuz?

Daha pek çok konu ve soru eklenebilir elbette. Devamını milletvekillerimizin bloglarında görelim ne dersiniz?

Tüm vekillerimizimizin sağlık ve başarılı bir dönem geçirmeleri dileğiyle...

Sevgilerimizle
P.M.

***Fırsatını bulmuşken 2 tane de konu ekleyelim.

1. Geleceğimiz dediğimiz gençlerimiz için en azından 1 kanal lütfen bir eğitim ve kariyer programı yapsın. Yapsın da lütfen masa başı olmasın. 

2. Hiç bir yeteneğin zayi olmaması için bir çok bakanlıkla koordineli bir şekilde çalışacak İnsan Kaynakları Bakanlığı kurulsun. Bilime, sanata, spora vb. yetenekli gençlerimiz keşfedilsin.

..        .TÜM YAZILARI GÖRMEK İÇİN LÜTFEN BURAYA TIKLAYINIZ         ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder