25 Ağustos 2020 Salı

GERÇEKLEŞEN KEHANETLER

Kehanet kelimesini duyar duymaz pek çoğunuzun aklına Nostradamus, Baba Vanga vb. gediğine eminiz. 

Bu kahinler yangınlar, savaşlar ve büyük felaketleri önceden hatta yüzyıllarca önceden biliyorlar. En son Notre Dame yangınını Nostradamus'un 500 yıl önce bildiği haberlerini görmüşsünüzdür.


TDK'da kehanet, ''bir olayın gerçekleşeceğini bilme durumu, kahinlik'' olartak geçiyor, yani illa kötü haber olması gerekmiyor. Ancak kehanet deyince niyeyse kötü haber bekleniyor.

Bu yazımızda bahsedeceğimiz konular ise yıllar önce ortaya konan ve yakın zamanda gerçekleşen bazı öngörüler, dilekler ve temenniler hakkında...

Şimdi gelelim örneklerimize.

1. Sizlerin de bildiği üzere milyonlarca kişi Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun tartışmasına kilitlendi. Kimi beğendi, kimi beğenmedi ama yıllar sonra yapılan bu program adayların bir araya gelip tartışabilmesi açısından kuşkusuz önemliydi.
GERÇEKLEŞEN KEHANETLER

Defalarca yazıyor olmak sonunda gerçekleşmesini sağlamış olmalı :)


2. Yavuz Sultan Selim Köprü'nün bitmesinin ardında etrafının dokusunu kaybetmemesi en büyük arzumuzdu. İstanbul'a yapılan her köprü öncelikle etrafından başlayarak sonrasında büyük bir sarmala dönüşerek şehri biraz daha betonlaştırdı. Bu sebeple  o bölgede harika kampüslü üniversiteler kurulmasını önermiştik.


Bu gidişat bir gün bizi çatılarımızı beyaza boyamaya itebilir demiş ve bu fikrimizi twitterda arşivlemiştik.


Bunu yazmamızın üzerinden yaklaşık 2,5 yıl sonra Tansu Yeğen'in twitter hesabında, Amerika'da iklim değişikliği yüzünden oluşan aşırı sıcak havayla mücadele için caddeleri ve evlerin çatısını beyaza boyamaya başladı haberini gördük.


3. Son zamanlarda en çok duyduğumuz haberlerden bazıları artan gıda fiyatları, kuraklık ve vahşi sulama nedeniyle su kaynaklarımızın tehlikeye girmesi ve tabii ki çevre sorunları. 2014 yılında bu konular pek konuşulmuyorken bizim bir temennimiz vardı, Çünkü endişelerimiz vardı.




4. Sokakta özellikle de otobüs duraklarında sigara içilmesine karşı çıkmıştık. Pandemi döneminde de çıkmaya devam ettik. 



Güzel yurdumda bizi duyan olmadı ama sağolsun İspanya sesimize kulak verdi...

Ve 2 ay sonra bu yasak bizde de uygulanmaya başladı...





Bu arada umuyoruz ki aşağıdaki temennilerimizden bazıları da tez zamanda gerçekleşir...

1. Dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasına 5 üniversitemizin girmesi
2. Dünyanın en büyük 100 markası arasına 5 markamızın girmesi
3. Gençler için şirketleri, meslekleri, üniversiteleri ve bulundukları şehirleri anlatan bir gezi programının yapılması

Sevgi, sağlık ve bilimle 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder