2 Temmuz 2017 Pazar

TERFİ ETTİM AMA MUTLU MUYUM?

Sevgili Patronum;


Gözlerimi sizin şirketinizde açtım. Şirketinize görüşmeye gelip kabul edildiğimde duyduğum mutluluğu dün gibi hatırlarım.

Tam 5 yıl olmuş. Bu 5 yıl büyük bir keyifle ve her günümün üzerine yeni bilgiler koyarak elimden gelenin fazlasını yaparak geçti. Performans değerlendirme sonuçlarında 5 yıl boyunca sürekli ilk üçte yer almış birisi olarak bunu çok rahatlıkla söyleyebiliyorum.  Bunlara rağmen bir kere bile
tebrik ederim cümlesini duyabilmiş değilim. Maddi ödüllendirmeyi geçtim, bari arada ''bravo, güzel işçıkardınız türünden'' motive edici cümleler
duyabilsek. Bunları şu anda söylüyorum ama günlerimi de bunları kafaya takarak geçirmiyorum.

Elbetteki bunları yazmaktaki amacım müdürümün sık sık bizi övmesini istemem değil. Bunları yazdıran sebep ücret skalamızın olmayışı ile ilgili bir konu. Yukarıda bahsettiğim üzere tebrik ederim cümlesini duymasam da sonunda şefliğe yükselmiş olmam sanırım başarılı çalışmalarımın bir takdiri olsa gerek.

terfi-almak-içinArtık bana bağlı tam 4 kişi var. Sorumluluğum ve yüklendiğim işlerde arttı. Ancak terfiyi alalı üç ay olmasına rağmen henüz bir maaş artışı olmadı. Müdürümle ne zaman bu konuyu konuşsam halledeceğim diyor ve geçiştiriyor. Ama ben ikide bir ne oldu diye sormak istemiyorum. Doğrusu neyse onun olması gerekiyor. Doğrusununda, takdir edersiniz ki diğer departmanlardaki uygulamalar gibi olması gerekiyor. Hala uzman maaşı alıyor olmam bana çok doğru gelmiyor.

İK müdürümüzle ve/veya profesyonel firmalardan destek alarak gerekli analiz (iş analizi, iş değerleme) ve çalışmaların yapılarak (görev tanımlarımızda da hala karışıklıklar var) bir ücret skalası hazırlatmanızı rica ediyorum. Bilinmezlik sıkıntı ve kafa karışıklığı yaratıyor.

Maalesef şirketin bütününde ücretlerle ilgili sıkıntı olduğunu duyuyoruz. Aynı işi yapmalarına rağmen bazı arkadaşlarımız arasında ciddi ücret farkları bulunmaktadır. Şirkete yeni alınan bazı arkadaşların da uzun zamandır çalışanlardan daha fazla ücret almaları (aynı departman ve aynı pozisyonda), performansları çok yüksek olmasına rağmen herhangi bir ücret artışının yapılmaması sıkıntı sebebidir.

İnsan Kaynakları müdürümüzle konuşarak bir an önce bu konulara çözüm bulmanızda fayda vardır. 

Bu konuya şimdiden eğilmek, en eski çalışanınız 1 yıllık olunca ve operasyonlarınız aksadığında eğilmekten daha faydalı olacaktır.

Terfi ettim ama mutlu değilim cümlesini daha az duymak istiyorsanız bu önerilere kulak vermenizde fayda olabilir.

Saygılarımla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder