4 Ocak 2019 Cuma

SİZ HİÇ FACEBOOK'UN GENEL MERKEZİNE GİTTİNİZ Mİ?

Siz hiç Facebook'un genel merkezine gittiniz mi, peki gitmek ister misiniz, yüksek lisans yapacaksanız nerede yapmalısınız ya da puanınız her üniversiteye yetiyorsa hangi üniversiteyi seçmelisiniz?

Buna benzer bir yazıyı daha önce de yazmış hatta Tv dünyasından bazı kişilerle de paylaşmıştık. Gençlerin bu programlara ilgi göstermeyeceği, dolayısıyla fazla rating alamayacağı için bu tip bir programın TV'de yer almasının zor olduğunu söylemişlerdi.

Acaba tam anlatamadık mı, gerçekten tutmaz mı yoksa üniversite sınavına yakın zamanlarda yapılan stüdyo programları ile kıyaslandığı için mi böyle bir düşünce oluşuyor bilemeyiz ama belki biraz daha detaylandırılmaya ihtiyaç olabilir.

***Kesinlikle bir stüdyo programı olmayacak, bunu baştan belirtmekte fayda var. 

1. Türkiye'deki gençlerin en çok çalışmak istediği 50 şirket (ya da en büyük 500 şirket*) dikkate alınır. Her hafta bir şirket ziyaret edilir, Yöneticiler ve çalışanlarla sohbet edilir, sektör hakkında bilgi alınır, en çok aranan meslekler hangileri bunlar araştırılır. 

2. Bu meslekler için gereken yetkinlikler nelerdir, gençlerin neler yapması gerekir, geleceğe nasıl hazırlanmalıdır bunlar detaylıca anlatılır.

3. Yurtdışındaki şirketlere gidilir, oralarda çalışan Türklerle görüşülür...



4. . Türkiye'deki ve yurtdışındaki üniversitelere gidilir, imkanları, öğrenci aktiviteleri, bulundukları şehirler incelenir.

5. Yurtdışında bulunan başarılı Türk girişimcileri ile buluşulur, neler yaptıkları, nasıl başardıkları anlatılır.

Özellikle hafta sonları magazin programlarıyla dolu TV'de, Gençlerimize yol gösterecek, doğru mesleği seçmelerine yardımcı olacak gerçek bir programa kesinlikle çok ihtiyaç var, bunu bilir bunu söyleriz...

Konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtirseniz çok seviniriz...

*
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder